ass. dr. sci. Slađana Mihajlović

Specijalista ginekologije i akušerstva.

ass. dr. sci. Slađana Mihajlović

ass. dr sci. Slađana Mihajlović

Medicinski fakultet u Beogradu, završila 2003. godine. Magistrirala je 2010. godine odbranivši magistarsku tezu “Dijagnostička vrednost histerosalpingografije u proceni stanja jajovoda kod infertilnih žena sa endometriozom“.

Doktorsku disertaciju pod nazivom „Procena korisnosti transvaginalnog ultrazvuka u predviđanju histopatološkog nalaza endometrijuma kod žena u perimenopauzi“ odbranila je 2015.godine.

Specijalizirala je ginekologiju i akušerstvo sa najvišom ocenom u najkraćem mogućem roku, a glavni motiv i pokretač bile su želja i volja da što više nauči i da se što više dokaže.

Upornost, usmerenost ka cilju, poštovanje struke, kolega i pacijenata na prvom mestu, saosećanje i svakako srčanost donele su joj zvanje doktora nauka sa samo 35 godina i supspecijaliste sa 40.

Supspecijalizacija iz oblasti fertiliteta i steriliteta došla je kao neminovnost i potreba žena da istovremeno budu uspešne na poslu i da se ostvare u materinstvu, što iznad svega smatra velikim pokretačem svakog društva.

Pomažući parovima da postanu roditelji, pronalazi suštinu svog rada u oblasti ginekologije i akušerstva.

U London je otišla kao najmlađi specijalista ginekolog iz tercijalne ustanove u kojoj je radila 17 godina, a na poziv prof. Dr Devaje na obuku iz laparaskopije.

Član je Srpskog lekarskog društva, Lekarske komore Srbije, Udruženja za humanu reprodukciju Srbije, Udruženja za ginekološku endoskopsku hirurgiju Srbije. Član je Udruženja ginekoloških onkologa Srbije. Radi u KBC Dr Dragiša Mišović-Dedinje kao Upravnik klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Mame za nju kažu da je vrhunski stručnjak ali i da ima poseban odnos prema svojim pacijentkinjama. Prijatna, posvećena i uvek spremna da sasluša i osluškuje potrebe žena sa kojima radi.