Sve trudnice se raduju prvom ultrazvuku, trenutku kada će najzad moći bolje da vide i upoznaju to malo biće koje će se roditi za koji mesec. Nekada je tradicionalni 2D ultrazvuk bio jedina mogućnost da se beba pogleda „izbliza“. Međutim, većina trudnica će biti razočarana slikama sa 2D ultrazvuka, jer skener vidi samo unutrašnje organe bebe, a slika je siva i mutna.

Ginekološka ordinacija Raović nudi vam zahvaljujući 4D ultrazvuku priliku da svoju bebu vidite i kako pomera prstiće ili nos, pa možda čak i kako zeva ili se plazi. I to sve u realnom vremenu i u boji – imaćete osećaj da gledate film sa Vašom bebom kao protagonistom. Evo nekoliko prednosti koje će Vas sigurno ubediti da odmah zakažete 4D ultrazvuk.

  1. 4D ultrazvuk je podjednako bezbedan koliko i 2D ultrazvuk. Ultrazvuk je korišćen i proučavan u medicini već više od 30 godina, i zasad se nije došlo ni do kakvih dokaza da je štetan po majku ili dete. Radi se o naprednijoj tehnologiji, ali koja radi na istom principu – ultrazvučni talasi struje kroz stomak i eho se vraća nazad. Ipak, pošto je tehnika veoma napredovala, 4D ultrazvuk skuplja slike brže i daje ih mnogo jasnije, skoro kao trodimenzionalni snimak.
  2. 4D ultrazvuk pomaže lekarima da otkriju eventualne nepravilnosti ili probleme precizno i brzo. Zahvaljujući naučnim dostignućima omogućena je bolja procena težine bebe, kao i kontrola njenih vaskularnih karakteristika.
  3. 4D ultrazvuk daje slike u boji, a snimak se može poneti na CD-u ili DVD-u. Roditelji mogu da vide osmeh bebe, mahanje, sisanje palca, češkanje…i da polemišu oko toga na koga liči beba!
  4. Ne morate dugo da čekate na ultrazvuk u trudnoći – 4D utrazvuk se može obaviti već u 17. nedelji trudnoće. Najbolje vreme je ipak između 27. i 32. nedelje – beba je imala dovoljno vremena da dobije na kilaži, ali još uvek ima prostora da se kreće.
  5. 4D ultrazvuk je koristan  i u drugim granama ginekologije, i medicine uopšte. Pomaže kod tačnog određivanja veličine cisti, polipa, mioma i fibroma, tačnoj lokaciji jajčanog i endometrijalnog tumora, praćenja ginekoloških tumora nakon terapije, precizne 4D biopsije, lakšeg postavljanja igala i katetera, itd.