• Specijalistička ginekološka ordinacija Raović - pozovite: 011/244-77-63 063/687-889
  • Sep 19, 2019

  Ordinacija Raović

  Zajednički selfi na pauzi :)

  • Jun 19, 2017

  Hoću li znati da prepoznam kontrakcije?

  U devetom ste mesecu, bolucka vas stomak i niste sigurni da li je reč o pravim ili lažnim kontrakcijama? Iako je svaka žena različita, pa ima i drugačiju percepciju bola, kako se bliži termin porođaja, mnoge se trudnice pitaju hoće li znati da prepoznaju kontrakcije. “Kad počnu, znaćeš“, obično je odgovor iskusnih mama.

  Pročitajte više →
  • May 25, 2017

  Lečenje steriliteta pomoću histeroskopije

  Ginekološka ordinacija Raović u komfornom i sigurnom okruženju pruža uslugu histeroskopije pacijentkinjama kojima je ona potrebna. Histeroskopija je minimalno invazivna kratkotrajna intervencija koja ima važnu ulogu u dijagnostici i lečenju raznih problema. Međutim, jedan od najboljih načina da se iskoristi veliki potencijal ove procedure je u lečenju steriliteta.

  Pročitajte više →
  • May 3, 2017

  Barselona 2017 - Globalni kongres o histeroskopiji

  Ove godine se Globalni kongres o histeroskopiji održava u periodu od 2-5. maja u Barseloni. Stručni tim ginekološke ordinacije Raović, u sastavu dr Slađana Raović, dr Zoran Raović, dr sci. med. Dejan Dimitrijević i ass. dr sci. med. Radomir Aničić posetili su ovaj kongres i uživali u jedinstvenoj prilici da slušamo i učimo o histeroskopiji od strane najvećih svetskih profesionalaca.

  Pročitajte više →
  • Dec 30, 2016

  Radno vreme Ginekološke Ordinacije Raović za novogodišnje praznike

  Ginekološka Ordinacija Raović neće raditi  01. i 02. 01. 2017. godine i subotu 07. 01. 2017.

  06. 01. 2017 radićemo skraćeno do 13h.

  Pročitajte više →
  • Sep 14, 2016

  5 najčešće postavljanih pitanja o kontracepciji

  Bilo da ste prvi put stupili u seksualne odnose, ili ih već imate neko vreme, ali ste radoznali da saznate da li je vaš odabrani metod zaštite baš za vas, pročitajte sledeći tekst – spremili smo ga kao odgovor na najčešća pitanja koja nam postavljaju pacijentkinje, kako u ordinaciji, tako i na društvenim mrežama. Nikada nije kasno da se nauči nešto novo!

  Pročitajte više →
  • Aug 1, 2016

  Najčešće postavljana pitanja o piluli za jutro posle

  Vandredna i hitna kontracepcija je način da se spreči nastanak trudnoće neposredno posle nezaštićenog polnog odnosa koji se dogodio u periodu plodnih dana.

  Pročitajte više →
  • Jun 15, 2016

  Sprečite na vreme gljivične infekcije

  Gljivične infekcije predstavljaju uporan i neprijatan zdravstveni problem sa kojim se suočava sve veći broj žena. Upravo iz ovog razloga, sve veći broj stručnjaka preporučuje ženama u generativnom razdoblju da najmanje dva puta godišnje koriste neke od probiotskih preparata za vaginalnu floru koji se koriste u vidu tableta za oralnu upotrebu i vaginaleta, kako bi održale normalnu vaginalnu floru.

  Pročitajte više →
  • May 14, 2016

  Obaveštenje o promeni adrese i radnog vremena

  Obaveštavamo vas da je Ginekološka ordinacija Raović, od 5. maja na novoj adresi Golsvortijeva br. 6, Beograd. Sa promenom adrese, došlo je i do promene našeg radnog vremena, koje je sada od 8h do 20h.

  Pročitajte više →
  • Apr 27, 2016

  Radno vreme Ginekološke Ordinacije Raović za vreme uskršnjih praznika

  Za vreme predstojećih praznika Ginekološka Ordinacija Raović će raditi po sledećem rasporedu...

  Pročitajte više →
  • Apr 15, 2016

  Prvi put kod ginekologa

  Prvi ginekološki pregled može delovati kao neugodno, čak i strašno iskustvo, posebno kada ne znate šta vas čeka i šta da očekujete od odabranog lekara. Međutim, ako se unapred pripremite i čak pripremite i spisak pitanja koja ćete vi postaviti vašem ginekologu, uvidećete da je to prijatno i prosvetljujuće iskustvo.Što je najvažnije, ako budete imali pozitivno iskustvo pri prvom pregledu, neće se razviti strah od odlaska na godišnje preglede, čak i kada vam se čini da ste potpuno zdravi. Reproduktivni organi, nažalost, znaju za mnoge probleme i bolesti bez simptoma, te je bitno odlaziti najmanje jednom godišnje u posetu ginekologu.

  Pročitajte više →
  • Mar 1, 2016

  Kako se grudi menjaju tokom trudnoće?

  Vaše telo će se tokom trudnoće promeniti – to je sigurno. Ove promene se razlikuju od žene do žene; kod nekih trudnica će biti skoro neprimetne, dok će druge pogledati u ogledalo i jedva se prepoznati. Grudni koš će se proširiti, organi će se pomeriti kako bi napravili mesta za bebu, i grudi će proći kroz razne promene. Koje to promene možete očekivati na Vašim grudima tokom trudnoće? Pročitajte dalje u tekstu.

  Pročitajte više →
  • Dec 21, 2015

  8 razloga zbog kojih vam se ciklus može poremetiti

  Ukoliko vam se desi da vam menstrualni ciklus kasni ili izostane ne treba odmah da se alarmirate, možda je u pitanju neki od sledećih razloga. Mnogo je faktora koji tokom života mogu da utiču na mesečni ciklus žene, te pre nego što posetite našu ordinaciju, razmislite da nije neki od tih faktora uticao i na vaše zdravlje.

  Pročitajte više →
  • Nov 26, 2015

  Dolazi zima, čuvajte zdravlje!

  Zimsko doba pogoduje nastanku akutnih zapaljenskih bolesti respiratornog sistema - od obične prehlade, do upale pluća. Ova oboljenja mogu prouzrokovati brojni mikroorganizmima, najčešće, bakterije i virusi. Odrastao čovek oboli u proseku tri do pet puta godišnje. Mlađe žene, zbog bliskog kontakta sa decom koja su vrlo podložna ovim infekcijama, mogu oboleti od akutnih respiratornih infekcija i veći broj puta godišnje. 

  Pročitajte više →
  • Oct 22, 2015

  Samopregled dojki – zašto, kada i kako

  Svake godine u Srbiji od raka dojke oboli više od 4.000 žena. Međutim, rano postavljanje dijagnoze uvećalo bi šanse za izlečenje u preko 90 odsto slučajeva. Zato vam predstavljamo ovaj tekst o samopregledu dojki sada, u oktobru, mesecu koji je obeležen kao mesec borbe protiv raka dojke, kako bismo motivisali žene na preventivne preglede grudi.

  Pročitajte više →
  • Oct 8, 2015

  Aplikacije za „smart“ trudnoću

  Buduće mame mogu u potpunosti zakoračiti u 21. vek i iskoristiti napredak tehnologije kako bi pratile napredak malog čuda prirode koje raste u njima. Pripremili smo za vas spisak aplikacija koje će vam olakšati trudničke dane, a i učiniti ih zanimljivijim. Uz to, moći ćete da sačuvate i sve uspomene na trudnoću. Pomoću ovih aplikacija možete pratiti gotovo sve - fizičko stanje, osećaje, trudove, savete za pravilnu prehranu, preglede i sve drugo što čini ovih 9 meseci posebnim.

  Pročitajte više →
  • Sep 24, 2015

  Znaci koji najavljuju porođaj

  Ušli ste u poslednji trimestar trudnoće i već brojite sitno do porođaja? Sigurno Vas zanima koji su to znaci da se porođaj približava, kako biste bili psihički i fizički spremni da na svet donesete jedno malo čudo prirode ☺

  Pročitajte više →
  • Sep 8, 2015

  Kako ublažiti bolove tokom „onih dana“?

  Svi znamo promotivne poruke sa TV za uloške u kojima  dame veselo skaču i trče po gradu u belim pantalona. I znamo da ti dani u mesecu u realnosti izgledaju potpuno drugačije. Dajemo vam nekoliko saveta kako da ublažite menstrualne bolove i grčeve, a možda počnete da ličite na neku od manekenki koje nam se smeše sa reklama ☺

  Pročitajte više →
  • Aug 10, 2015

  Sve što morate znati o piluli za dan posle

  Postkoitalna kontracepcija, poznata kao „pilula za dan posle“, predstavlja zapravo hitnu kontracepciju. Radi se o važnom metodu sprečavanja neželjene trudnoće u slučajevima kad kondom pukne, ukoiko žena zaboravi da na vreme popije kontraceptivnu pilulu, kada dođe do pomeranja dijafragme ili cervikalne kape ili kod nezaštićenog seksualnog odnosa. Ipak, postoji veliki broj žena koji još uvek na zna osnovne činjenice o ovoj piluli – ginekološka ordinacija Raović je tu da Vam pomogne sa svim pitanjima.

  Pročitajte više →
  • Jul 30, 2015

  Blizanačka trudnoća – šta to znači za mamu?

  Blizanačka trudnoća zahteva posebnu negu. Morate znati šta da očekujete tokom blizanačke trudnoće , od ishrane i telesne težine do mogućih komplikacija. Statistike radi, jedna od 80 trudnoća je blizanačka, u jednom od 8000 slučajeva se radi o trojkama, dok su višestruke trudnoće u prirodnim uslovima prava retkost.

  Pročitajte više →
  • Jul 22, 2015

  Leto i intimna nega

  Redovna nega intimne regije važna je za zdravlje svake žene, posebno u letnjem periodu, za vreme ciklusa i posle sportskih aktivnosti, pošto se radi o periodima idealnim za razvoj bakterija. Intimna higijena odražava se na celokupno zdravlje žene, te vam dajemo nekoliko saveta kako da sačuvate organizam i najosetljivije delove od tegoba i bolesti tokom letnjih meseci.

  Pročitajte više →
  • Jun 20, 2015

  5 razloga da odmah zakažete 4D ultrazvuk

  Sve trudnice se raduju prvom ultrazvuku, trenutku kada će najzad moći bolje da vide i upoznaju to malo biće koje će se roditi za koji mesec. Nekada je tradicionalni 2D ultrazvuk bio jedina mogućnost da se beba pogleda „izbliza“. Međutim, većina trudnica će biti razočarana slikama sa 2D ultrazvuka, jer skener vidi samo unutrašnje organe bebe, a slika je siva i mutna.

  Pročitajte više →
  • Jun 12, 2015

  Gestacijski dijabetes i ishrana

  Gestacijski dijabetes se javlja kao jedna od komplikacija u trudnoći. Kod trudnice sa šećernom bolesti je prisutan visok nivo šećera u krvi, a javlja se kao posledica nedovoljnog lučenja insulina, hormona koji reguliše nivo šećera u organizmu trudnice. Dijabetes u trudnoći nastaje u bilo kojem periodu trudnoće, nestaje šest nedelja nakon porođaja i nije insulin zavisan.

  Pročitajte više →
  • Jun 3, 2015

  Prevencija kondiloma (genitalnih bradavica)

  Kondilomi su genitalne bradavice koje se javljaju na intimnim delovima ženskih i muških polnih organa i analnog otvora. Kondilomi su posledica postojanja virusa u organizmu, zapravo grupe virusa, takozvanih HPV (humanih papiloma virusa) koji su u poslednjih pola veka veoma rasprostranjeni u ljudskoj populaciji i ako se ne leče mogu dovesti do promena na koži i sluzokoži u vidu pojave dobroćudnih ili zloćudnih promena.

  Pročitajte više →
  • May 13, 2015

  Značaj i značenje rezultata pap testa

  Postoje određeni testovi koji se moraju obaviti pri poseti ginekologu, čak iako je u pitanju rutinski ginekološki pregled. Jedan od takvih testova je upravo Papanikolau test (skraćeno, PAPA test, PAP test). Papanikolau (PAPA) test je jednostavna i potpuno bezbolna procedura i sastoji se u uzimanju brisa sa grlića materice koji se zatim šalje u laboratoriju da se vidi da li postoje promene ili nenormalne ćelije koje bi ukazale na mogućnost prisustva raka. Ginekološka ordinacija Raović poseduje odlično opremljenu laboratoriju, tako da na rezultate ne morate čekati dugo, kako je to običaj u državnim ustanovama.

  Pročitajte više →
  • May 3, 2015

  Najvažniji hormoni u trudnoći i njihovo testiranje

  Hormoni su specifične hemijske supstance koje kruže u krvi i prenose informacije od ćelije do ćelije, utičući na metabolizam i obezbeđujući pravilan rad organa. Posete ginekologu u trudnoći, kao i analize koje lekar obavlja zavise od zdravstvenog stanja svake žene, kao i stanja trudnoće, tako da se veoma razlikuju.

  Pročitajte više →
  • Apr 30, 2015

  Radno vreme Ginekološke Ordinacije Raović za 1. maj

  Petak, 01. 05. 2015. godine Ginekološka Ordinacija Raović neće raditi.

  Pročitajte više →
  • Apr 15, 2015

  Uzroci steriliteta kod žena

  Neplodnost se, prema definiciji Svetskog udruženja za sterilitet i infertilitet definiše kao izostanak trudnoće više od jedne godine. Podrazumeva se, prema stručnjacima, da je to period u kome se održavaju redovni  seksualni odnosi bez upotrebe kontraceptivnih sredstava.

  Pročitajte više →
  • Apr 7, 2015

  Prvi ginekološki pregled nakon porođaja

  Nakon porođaja dolazi vreme neizmerne sreće i ushićenja, ali i oporavka. Sigurno je da se osećate iscrpljeno, možda osećate i bol od šavova nakon epiziotomije ili carskog reza; ovo je sve normalno i sigurno će potrajati 4-6 nedelja. Nakon toga, vreme je za prvu posetu ginekologu.

  Pročitajte više →
  • Apr 1, 2015

  Sve o kolposkopiji

  Kolposkopija je pregled grlića materice i vagine pomoću specijalnog mikroskopa – kolposkopa. Ginekolog posmatra grlić i vaginu sa uvećanjem, što mu pomaže da vidi bilo kakve promene na ovom delu tela žene. Redovne kolposkopske kontrole uz uzimanje brisa za PAPA test omogućavaju otkrivanje premalignih i ranih malignih promena grlića materice (rak grlića materice), u fazi kada su one potpuno izlečive manjom hirurškom intervencijom. Od 1924. godine, kada je ovu metodu uveo Henselman (otac kolposkopije), metoda se usavršavala od aparata koji uveličava po principu lupe (10-20 puta), do mikroskolposkopa koji uvećava čak do 280 puta.

  Pročitajte više →
  • Mar 26, 2015

  Štitna žlezda i trudnoća

  Tiroidna žlezda, poznata i kao štitna, smeštena je u vratu i luči hormone koji regulišu metabolizam ostalih tkiva i igra važnu ulogu u održavanju zdravstvenog stanja. Nepravilan rad štitne žlezde može da dovede do mnogih promena u reproduktivnom životu žene i pre trudnoće.

  Pročitajte više →
  • Mar 18, 2015

  Šta je horiocenteza ili biopsija horionskih cupica i zašto je važna?

  Horiocenteza ili biopsija horionskih čupica (resica) je prenatalni test kojim se otkrivaju sve hromozomske abnormalnosti, poput Daunovog sindroma i niza drugih genetskih poremećaja. Prenatalna dijagnostika se vrši iz velikog broja razloga u većini razvijenih zemalja. Većina trudinca prolazi kroz bar neki od vidova prenatalne dijagnostike. Poznavanje potencijalnih patoloških promena na plodu pre njegovog rođenja omogućava da se budući roditelji prilagode eventualnim zdravstvenim potrebama koje će novorođena beba imati.

  Pročitajte više →
  • Mar 5, 2015

  Kada i zašto je potrebna amniocenteza?

  Budućim mamama ginekolozi savetuju redovne odlaske na preglede i pridržavanje svih preporuka kako bi bile što sigurnije da će se trudnoća odviti uredno i da će sve na kraju biti dobro i za njih i za bebu. Pored toga, današnjim brzim, jednostavnim i neinvazivnim pregledima, u prijatnom ambijentu ginekološke ordinacije Raović, mogu se rešiti svih briga koje ih na početku trudnoće obično muče. Jedan je od tih pregleda i amniocenteza. Kojim se ženama savetuje amniocenteza i šta se može doznati tokom ovog pregleda?

  Pročitajte više →
  • Feb 11, 2015

  Kompletan sistematski pregled + Ultrazvuk dojki sa 10% popusta

  U susret Danu zaljubljenih, pozivamo vas da poklonite i najveći poklon sebi ili dragoj osobi - kompletni ginekološki sistematski pregled + ultrazvučni pregled dojki.

  Pročitajte više →
  • Feb 2, 2015

  PrenaTest - nova metoda u prenatalnoj dijagnostici

  Do sada su za pregled fetalnih hromozoma bile potrebne ćelije ploda čije je prikupljanje bilo moguće samo uzorkovanjem invazivnim pretragama (punkcija amnionske šupljine da bi se dobila plodova voda – amniocenteza ili biopsija horionskih resica). Međutim, ovi invazivni testovi povezani su s rizikom od spontanih pobačaja.

  PrenaTest® je neinvazivan test, odnosno, test koji ne zahteva invazivan postupak (uzima se majčina krv), ne dovodi trudnoću u opasnost, ne povećava rizik od pobačaja, i ne predstavlja psihičko opterećenje za trudnice.

  Pročitajte više →

Ostale vesti